Saturday, June 18, 2011

Doden bij aanval Taliban op politiebureau Kabul

Bij een zelfmoordaanval van Taliban-strijders op een politiepost in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdagmiddag negen mensen om het leven gekomen en twaalf gewond geraakt.

Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er ontstond een vuurgevecht dat twee uur duurde, zo aldus TOLO Nieuws.

Drie zelfmoordaanvallers vielen vermomd als militairen het politiebureau aan. Een aanvaller bracht zijn bomvest tot ontploffing bij de poort, de andere twee werden doodgeschoten tijdens de twee uur durende strijd toen ze de post binnen wilden dringen.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn zeker twee agenten, een lid van de inlichtingendienst en verder burgers. Twee politiemannen en tien burgers raakten gewond.

Het is de tweede zware zelfmoordaanslag in Kabul in een maand tijd.

Op zaterdag 21 mei kwamen bij een zelfmoordaanval op een militair hospitaal in Kabul zes geneeskundestudenten om het leven en vielen 23 gewonden. De aanval vond plaats op een tent waar de studenten zaten te lunchen.

Bij een ander incident in Ghazni, een provincie tussen Kabul en de zuidelijke stad Kandahar, zijn zaterdag minstens 15 tankwagens die brandstof voor de NAVO-troepen vervoerden in brand gestoken. Vier bewakers werden gedood en vier anderen raakten gewond.

Een aanval van opstandelingen op een konvooi van de NAVO in de zuidwestelijke provincie Nimroz heeft vrijdag aan vijf Afghaanse bewakers het leven gekost. Nog zeven bewakers raakten gewond.

Het konvooi was vanuit de noordwestelijke stad Herat op weg naar de zuidelijke provincie Helmand toen het bij Tothe in het district Dilaram werd aangevallen. De aanvallers staken dertien tankwagens in brand.


Het laatste jaar gaan de Taliban er steeds vaker toe over om met een kleine groep zwaarbewapende strijders een doelwit aan te vallen.

Afghanistan beleeft de meest gewelddadige tijd sinds het bewind van de Taliban eind 2001 door een internationale Coalitie van de macht werd gezet.