Saturday, May 21, 2011

Zes studenten geneeskunde gedood bij aanslag Taliban op militair ziekenhuis in Kabul

Bij een zelfmoordaanslag op een militair hospitaal in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zaterdag zeker zes doden en 23 gewonden gevallen. De aanval vond plaats op een tent waar geneeskundestudenten zaten te lunchen.

De ontploffing vond plaats in een tent op het terrein van het grootste militaire ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad.

Afghaanse media melden dat de aanslag plaatsvond op het Sardar Mohammad Daud Hospital in het zwaarbeveiligde gebied Wazir Akbar Khan.

Kolonel Mohammad Zahir, van de afdeling criminaliteit van het 101st Asmaee Zone Police Headquarters, vertelde aan Pajhwok dat de aanslag plaatsvond om 12 uur in de middag toen studenten geneeskunde aan de lunch zaten.

De BBC meldt dat het doelwit van de aanslag het Charsad Bestar ziekenhuis was. Dit is met 400 bedden het grootste van Kabul.

De studenten gebruiken de tenten om te oefenen en daar te eten. Het ziekenhuis gebruikt deze onderkomens omdat er op het complex onvoldoende ruimte in de gebouwen is.

De Afghanse president Hamid Karzai en de Verenigde Naties hebben de aanslag op het ziekenhuis veroordeeld.

Dit is gebruikelijk bij dit soort aanvallen. Maar ze slagen er zelf niet in om voor veiligheid in Afghanistan te zorgen.

Het hospitaal behandelt Afghaans militair personeel en ligt in het zwaar gefortificeerde deel van de stad, niet ver van de ambassade van de VS en het hoofdkwartier van de buitenlandse troepen.

De Taliban hebben de aanslag opgeëist. Een woordvoerder zei dat deze gericht was op buitenlandse opleiders en Afghaanse artsen die met hen werken.

De NAVO heeft gemeld dat er geen buitenlandse slachtoffers zijn.

De video toont eerst beelden van een aanslag op een tankwagen in Pakistan die de NAVO moest bevoorraden.