Monday, April 18, 2011

Doden bij zelfmoordaanslag op ministerie van Defensie in Kabul

Een zelfmoordaanvaller gekleed in een legeruniform heeft maandag een aanslag gepleegd op het ministerie van Defensie in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Bij de aanval kwamen twee militairen om. Zeven mensen raakten gewond. De dader werd doodgeschoten.

De aanvaller was het gebouw binnengedrongen met een bomgordel om. Hij wist de tweede verdieping te bereiken en werd in een vuurgevecht met beveiligers gedood voordat hij zijn explosieven tot ontploffing kon brengen, zo meldt de BBC.

De aanvaller wist erg dicht bij het kantoor van Abdul Rahim Wardak te komen, de Afghaanse minister van Defensie, voordat hij werd doodgeschoten.

De twee doden zijn soldaten van het Afghaanse leger (ANA). Onder de gewonden zijn twee hoge medewerkers van het ministerie van Defensie.

De aanslag vond plaats terwijl de Franse minister van Defensie Gérard Longuet een bezoek brengt aan Afghanistan. Die was op het moment van de aanslag, evenals Wardak, niet in het ministerie aanwezig.

Het zou niet duidelijk zijn of de aanvaller een militair was of een opstandeling die gekleed in een uniform langs de beveiliging van het ministerie wist te komen.

Afghaanse media maken melding van meerdere aanvallers.

Volgens Afghaanse media zeiden de Taliban dat de aanslag werd uitgevoerd door Afghaanse soldaten die banden hebben met de Taliban.

Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid zei dat de Defensieministers van Afghanistan en Frankrijk en enkele generaals van buitenlandse strijdkrachten, die een ontmoeting hadden in het gebouw, het doelwit waren.

Zondag zei een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Defensie nog dat ze in staat waren geweest om mogelijke zelfmoordaanvallers en de Taliban te beletten in het leger te infiltreren.